Extinction Rebellion Česká republika

Aktualizovaný obsah této stránky naleznete na https://www.extinctionrebellion.cz/aktuality/2019/07/24/p%C5%99%C3%ADprava-mezin%C3%A1rodn%C3%AD-rebelie/
Nejnovější Shromáždění občanů Stav klimatické nouze Věda Klimatická krize Newsletter Rozhovory Nenásilné akce Lidé z rebelie

Příprava Mezinárodní rebelie

24. července 2019

Od pondělí 7. října se Extinction Rebellion Česká republika spolu s nejméně 40 dalšími zeměmi zúčastní už druhé celosvětové rebelie.

Skupiny Extinction Rebellion budou v ulicích po celé zemi pořádat nenásilné přímé akce. Od Liberce přes Brno až po Olomouc a Prahu. Kontaktujte svou skupinu a přidejte se.

V pátek 11. a v sobotu 12. října se rebelové z celé země spojí v Praze v pořádání celodenních akcí. K tomu potřebujeme vaši pomoc.

Jak můžete pomoci?

Je to možné i na dálku přes internet. Uspořádat skvělé živé akce vyžaduje SPOUSTU nejrůznější práce. Aktuálně například v těchto oblastech:

Národní přednášky

Pořádáme přednášky Míříme k vyhynutí v mnoha městech České republiky. Hodí se nám vyhledávání kontaktů, kde by se přednáška dala zorganizovat, i pomoc s organizací (telefonování, zaslat letáček, pomoci s FB událostí). Hledáme také další přednášející (jejich trénink bude zajištěn). Pomůže nám i podpora rozjezdu lokální skupiny (telefonicky spolu projít materiály, které máme pro nové skupiny k dispozici, poradit, navigovat).

Média a komunikace

Vytváříme press-kit pro novináře, média (fotky, grafiky, videa, texty) pro sociální média, píšeme pravidelně newsletter. Uvítáme pomoc kreativců, lidí se zkušenosti z médií, ale i spousty organizačních koordinátorů (pro nastavení jasných rutinných procesů – školení bude zajištěno).

Překladatelé a umělci

Překládáme materiály z angličtiny, děláme korektury českých textů.
Umělecký tým vyvíjí média – je třeba upravit fotky, sestříhat video, připravit infografiku, natočit živou akci, vysázet leták…

IT podpora

Správa webu, zprovozňování technologií, příprava manuálů k technologiím, mailing… cokoliv.

Pokud máte chuť přispět svou pomocí, ozvěte se prosím na ahoj@extinctionrebellion.cz.

Času je málo a bez vás to nezvládneme.
Potřebujeme vaši podporu.

Svět se mění, ale my stále s odvahou i soucitem bojujeme za pravdivé informování veřejnosti a rozhodné jednání v zájmu klimatu i veškerého života na naší planetě.

Potřebujeme vaši pomoc. Nemůžete se zapojit do akcí? Podpořit nás můžete také finančně. I 300 Kč měsíčně nás posune blíž k našemu společnému cíli.

Darujte →

Děkujeme.