Extinction Rebellion Česká republika

Aktualizovaný obsah této stránky naleznete na https://www.extinctionrebellion.cz/aktuality/2019/11/21/akce-otev%C5%99en%C3%AD-oc-stromovka-v-praze/
Nejnovější Shromáždění občanů Stav klimatické nouze Věda Klimatická krize Newsletter Rozhovory Nenásilné akce Lidé z rebelie

Akce: Otevření OC Stromovka v Praze

21. listopadu 2019 Nenásilné akce

Členové Extinction Rebellion v nově otevřeném obchodním centru formou nenásilné přímé akce upozornili na environmentální dopady rychlé módy a konzumní kultury. Při neustálém nakupování zbytečných produktů se razantně zvyšuje množství odpadu, neustále rostoucí výroba zase drancuje přírodní zdroje a kvůli transportu nového a nového zboží neustále rostou emise.

"Že to tričko moc nepotřebuješ? Ale je tak levné! Nemůžeš za to, že švadleny, které ho v Asii vyrobily, dostávají směšnou mzdu. A to staré do pytle na odpad. Všecky hadry, co jsou dneska out, už jsou snad dávno na skládce – čím rychlejší móda, tím lepší! Oblékej se rychle a zběsile, určuj módní trendy, nakupuj, nakupuj, nakupuj, jen tak můžeš žít plnohodnotným životem! Hamburger ti dali moc velký? Tak šup s ním do pytle – co na tom, že na krmení toho býka padl kus pralesa a hromada vody. Hele, nový mobil, a tolik funkcí! Tak starý musí do pytle. Že se v Africe válčí o vládu nad doly na ty vzácné nerosty do spotřební elektroniky, to ti neřekli. A ty řasenky, tuhle ještě nemáš! Na těch pár pokusných králíků, co oslepli, aby tě nepálily oči, nemysli, a na tu starou máš přece odpadkový pytel. Ať žije nadměrná produkce! Nakupuj! Nakupuj!"


Zprávy: ČTK – České noviny
Fotografie: Facebook XR Praha
Video: Facebook XR Praha

Času je málo a bez vás to nezvládneme.
Potřebujeme vaši podporu.

Svět se mění, ale my stále s odvahou i soucitem bojujeme za pravdivé informování veřejnosti a rozhodné jednání v zájmu klimatu i veškerého života na naší planetě.

Potřebujeme vaši pomoc. Nemůžete se zapojit do akcí? Podpořit nás můžete také finančně. I 300 Kč měsíčně nás posune blíž k našemu společnému cíli.

Darujte →

Děkujeme.