Extinction Rebellion Česká republika

Aktualizovaný obsah této stránky naleznete na https://www.extinctionrebellion.cz/aktuality/2020/01/16/solidarita-s-australii/
Nejnovější Shromáždění občanů Stav klimatické nouze Věda Klimatická krize Newsletter Rozhovory Nenásilné akce Lidé z rebelie

Solidarita s Austrálií

16. ledna 2020 Nenásilné akce

🇬🇧English below

„Neexistuje nic jako náš a jejich problém.“

„Tváří v tvář postupující klimatické krizi a pokračující nečinnosti vlád jsme všichni obnažení a bezbranní.“

Na to upozornila akce v Praze před australským konzulátem. Šlo o akci na podporu obyvatel a zvířat Austrálie, kde zuří ničivé požáry silně ovlivněné změnou klimatu.

👉🏼Podívejte se na video report v záhlaví.

Hoří Austrálie kvůli žhářům?O australských dopadech změny klimatu vás pravidelně informujeme.

Co se děje v Austrálii, je budíček pro svět, který musí začít jednat. Vědci se shodují: nejedná se o běžné požáry v tomto koutu světa. Jedná se o katastrofické požáry dramaticky zhoršené změnou klimatu způsobenou lidmi - emisemi fosilních paliv.

Dnes je to Austrálie, ale zítra se budeme potýkat s intenzivními dopady změn klimatu i u nás.

Naše vláda nepřijímá nezbytná opatření k ochraně nás; nezaručují naše právo na budoucnost a právo našich dětí na budoucnost.

Chceme, aby vláda dala absolutní prioritu, co nejdřívějšímu odchodu od uhlí a co nejdřívější dosažení uhlíkové neutrality. A aby to mohla udělat, chceme, aby pravdivě informovala občany o závažnosti klimatické krize a vyhlásila stav klimatické nouze.

S ohledem na urgentnost a naléhavost opatření je naší jedinou možností mírumilovná rebelie – tedy forma nenásilných přímých akcí k vyvíjení tlaku na politiky, aby provedli nutné změny ke zmírnění dopadů změny klimatu, které dodají dostatek času k adaptaci na změny klimatu.

Uznáváme, že jsme propojeni. Klimatická a ekologická krize nezná žádné státní hranice a všichni jsme touto krizí globálně spojeni; akce a nečinnosti jedné země ovlivňují všechny ostatní.

Jak se můžeš zapojit?

P.S. A nemusíš chtít být na akci nahý :)


"We are all naked and vulnerable in the face of the climate crisis and continued government inaction."

Four of our activists braved the cold and the public stares in central Praha today; using their bodies to share this important message. This solidarity action was in support of the demands made by our rebels in XR Australia and also to try and wake-up the people and politicians of the Czech Republic.

What is happening in Australia today, will happen here tomorrow.

What can we do? We need a peaceful rebellion. Non-violent direct action is one of the only proven ways that we can get our politicians. Politicians have told us that they need public pressure and civil disobedience to make the changes we desperately need.

So we need you. We need everybody. #everybodynow

Ways to get involved?

P.S. You don't need to be willing to be naked :)

Času je málo a bez vás to nezvládneme.
Potřebujeme vaši podporu.

Svět se mění, ale my stále s odvahou i soucitem bojujeme za pravdivé informování veřejnosti a rozhodné jednání v zájmu klimatu i veškerého života na naší planetě.

Potřebujeme vaši pomoc. Nemůžete se zapojit do akcí? Podpořit nás můžete také finančně. I 300 Kč měsíčně nás posune blíž k našemu společnému cíli.

Darujte →

Děkujeme.