Extinction Rebellion Česká republika

Aktualizovaný obsah této stránky naleznete na https://www.extinctionrebellion.cz/aktuality/2021/05/24/rebel-talk-s-michaelou-pixovou/
Nejnovější Shromáždění občanů Stav klimatické nouze Věda Klimatická krize Newsletter Rozhovory Nenásilné akce Lidé z rebelie

Rebel Talk s Michaelou Pixovou

Osmý ze série našich moderovaných přednáškorozhovorů měl podtitul Město a klima. Naše pozvání přijala sociální geografka Michaela Pixová, která na UNYP vyučuje problematiku environmentální krize a globální udržitelnosti a na Karlově univerzitě přednáší o Urban Change and Grassroots Movements.

24. května 2021 Věda

Teploty stále stoupají... a v městských tepelných ostrovech často ještě výrazněji. Potřeby jejich obyvatel mají zároveň dopady na prostředí daleko za okrajem intravilánu. Zabývá se touto situací koncepčně vůbec někdo? Jak je vůbec možné plánovat rozšíření letiště ve městě, které přijalo klimatický závazek? Proč i v roce 2021 musí jeho obyvatelé bojovat o zachování vzrostlého stromu, který se někomu nehodí do byznysplánu, a sněmovna rozhodovat o přílepku, který nadřazuje technickou infrastrukturu té zelené? Na co by města měla na cestě ke klimatické neutralitě a odolnosti nejvíce dbát a jak situaci co nejlépe popostrčit?

Chcete-li, aby se ve vašem městě dalo i dál snesitelně žít, určitě z tohoto talku načerpáte mnoho inspirace i informací. Zmiňovaný odkaz na publikaci Zapojujeme města do klimatických řešení najdete zde.

Záznam talku si můžete pustit zde.

Času je málo a bez vás to nezvládneme.
Potřebujeme vaši podporu.

Svět se mění, ale my stále s odvahou i soucitem bojujeme za pravdivé informování veřejnosti a rozhodné jednání v zájmu klimatu i veškerého života na naší planetě.

Potřebujeme vaši pomoc. Nemůžete se zapojit do akcí? Podpořit nás můžete také finančně. I 300 Kč měsíčně nás posune blíž k našemu společnému cíli.

Darujte →

Děkujeme.