Extinction Rebellion Česká republika

Aktualizovaný obsah této stránky naleznete na https://www.extinctionrebellion.cz/aktuality/2019/11/05/zem%C4%9B-je-v-klimatick%C3%A9-krizi-je-t%C5%99eba-jednat-vyz%C3%BDv%C3%A1-politiky-jeden%C3%A1ct-tis%C3%ADc-v%C4%9Bdc%C5%AF/
Nejnovější Shromáždění občanů Stav klimatické nouze Věda Klimatická krize Newsletter Rozhovory Nenásilné akce Lidé z rebelie
slworking2

Země je v klimatické krizi, je třeba jednat, vyzývá politiky jedenáct tisíc vědců

5. listopadu 2019 Věda

Planeta se kvůli lidskému působení nachází ve stavu klimatické nouze a pokud se státy v nejbližší době neodhodlají k rozhodným krokům a nesníží radikálně emise skleníkových plynů, může to vést k tomu, že se Země stane částečně neobyvatelnou. Ve svém prohlášení to uvedli vědci, kteří svým varováním chtějí před prosincovou Konferencí OSN o změnách klimatu oslovit zejména politiky.

Výzvu podepsalo přes 11 000 akademiků ze 153 zemí světa včetně desítek odborníků z Česka. Text, který zveřejnil i odborný časopis Bioscience Magazine dala dohromady skupina vědců z americké univerzity v Oregonu pod vedením Williama Ripplea a Christophera Wolfa.

"Vědci mají morální povinnost lidstvo zřetelně varovat před jakoukoli katastrofickou hrozbou a říci jasně, jak se věci mají. Na základě této povinnosti a shromážděných dat jednoznačně prohlašujeme… že na planetě Zemi nastala klimatická nouze," stojí v textu, pod nějž připojilo své podpisy 11.331 pracovníků univerzit, odborných pracovišť a výzkumných center z celého světa. Mezi signatáři jsou i desítky akademiků z Akademie věd České republiky a z několika českých univerzit.

Času je málo a bez vás to nezvládneme.
Potřebujeme vaši podporu.

Svět se mění, ale my stále s odvahou i soucitem bojujeme za pravdivé informování veřejnosti a rozhodné jednání v zájmu klimatu i veškerého života na naší planetě.

Potřebujeme vaši pomoc. Nemůžete se zapojit do akcí? Podpořit nás můžete také finančně. I 300 Kč měsíčně nás posune blíž k našemu společnému cíli.

Darujte →

Děkujeme.