Extinction Rebellion Česká republika

Aktualizovaný obsah této stránky naleznete na https://www.extinctionrebellion.cz/aktuality/2020/05/12/zvladneme-neuschnout/
Nejnovější Shromáždění občanů Stav klimatické nouze Věda Klimatická krize Newsletter Rozhovory Nenásilné akce Lidé z rebelie

Zvládneme neuschnout?

Na jaře se vše probouzí a ožívá a nejinak je tomu i s Rebelií. Naše vláda tvrdí „Zvládneme to!“ a Rebelie se dnes ptá: „Neuschnout?“

12. května 2020 Nenásilné akce

Dnes se konala tisková konference s ministrem životního prostředí Richardem Brabcem a s ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem na téma zásobování lidí pitnou vodou.

Jejich předložený plán ale nelze považovat za efektivní ani při nejlepší vůli. Vládní plachtu u Kramářovy vily se zněním „ZVLÁDNEME TO!“ jsme tak doplnili slovem „NEUSCHNOUT?“.

Místo předloženého plánu výstavby desítek nových přehrad chceme poukazovat na řešení, která si kladou za cíl zadržovat vodu v půdě. Ta mohou dle výzkumného ústavu meliorací a půdy zadržet až 18x více vody oproti plánovaným přehradám.

Další informace:

https://infogram.com/krajina-versus-prehrady-1h8n6md39pnz6x…

https://ekolist.cz/cz/publicistika/priroda/letosni-rok-ukazal-ze-prehrady-a-rybniky-jako-ochrana-pred-suchem-nefunguji

https://plus.rozhlas.cz/nove-prehrady-kvuli-suchu-je-naprosto-spatny-koncept-zlobi-se-odbornik-hruska-8200875

https://www.extinctionrebellion.cz/aktuality/rebel-talk-s-jirim-malikem/

Času je málo a bez vás to nezvládneme.
Potřebujeme vaši podporu.

Svět se mění, ale my stále s odvahou i soucitem bojujeme za pravdivé informování veřejnosti a rozhodné jednání v zájmu klimatu i veškerého života na naší planetě.

Potřebujeme vaši pomoc. Nemůžete se zapojit do akcí? Podpořit nás můžete také finančně. I 300 Kč měsíčně nás posune blíž k našemu společnému cíli.

Darujte →

Děkujeme.