Extinction Rebellion Česká republika

Aktualizovaný obsah této stránky naleznete na https://www.extinctionrebellion.cz/aktuality/2020/02/09/kurovec-letak-ke-stazeni/
Nejnovější Shromáždění občanů Stav klimatické nouze Věda Klimatická krize Newsletter Rozhovory Nenásilné akce Lidé z rebelie

Kůrovec – leták ke stažení

9. února 2020 Klimatická krize

Klimatická krize: místo činu Praha

Bydlíte na kraji velkoměsta, abyste měli blízko do přírody. Pět minut od domu máte les, se kterým vás pojí desítky vzpomínek. Trénování na maraton, noční výlet na běžkách s čelovkami, výpravy s kočárkem, sběr bezových květů, první dětské klíště… Už loni se pily ozývaly nějak víc než obvykle, a teď přímo uprostřed zeje obrovská nová mýtina. Důvod je stejný jako loni a zřejmý na první pohled: kůrovec. Stromy oslabené suchými roky už se nezvládají bránit. Začínáte si uvědomovat, že váš les, jak ho znáte, umírá. Klimatická krize dorazila na váš práh.

Stalo se vám něco podobného? Cítíte žal a vztek? Rádi byste s tím něco udělali, ale připadáte si bezmocní? Připravili jsme pro vás leták ve formátu pdf, který si můžete stáhnout, vytisknout a vyvěsit také ve svých lesích. Změny klimatu už se dávno netýkají jen ledních medvědů, ale ne všichni Češi si to uvědomují. Ukažte souvislosti každému, kdo chodí rád do lesa. Smrkové porosty v nížinách už jsou ztracené, ale jiné části krajiny můžeme ještě zachránit.

P. S. Máte za humny “místo činu” jiného typu, třeba vyschlou studánku? Pošlete nám jeho příběh a fotku a my pro vás připravíme leták na míru.

Času je málo a bez vás to nezvládneme.
Potřebujeme vaši podporu.

Svět se mění, ale my stále s odvahou i soucitem bojujeme za pravdivé informování veřejnosti a rozhodné jednání v zájmu klimatu i veškerého života na naší planetě.

Potřebujeme vaši pomoc. Nemůžete se zapojit do akcí? Podpořit nás můžete také finančně. I 300 Kč měsíčně nás posune blíž k našemu společnému cíli.

Darujte →

Děkujeme.