Extinction Rebellion Česká republika

Aktualizovaný obsah této stránky naleznete na https://www.extinctionrebellion.cz/aktuality/2020/06/08/uhelna-elektrarna-prunerov-i-konci/
Nejnovější Shromáždění občanů Stav klimatické nouze Věda Klimatická krize Newsletter Rozhovory Nenásilné akce Lidé z rebelie

Uhelná elektrárna Prunéřov I končí

Hnědouhelná elektrárna Prunéřov I, postavená před 53 lety, k 30. červnu ukončí provoz. Extinction Rebellion, Limity jsme my, Univerzity za klima a Fridays for Future to oslavily přímo na místě.

8. června 2020 Nenásilné akce

Aktivisté a aktivistky klimatického hnutí vyjeli do Prunéřova u příležitosti zasedání vládní uhelné komise, které se uskutečnilo právě zde na místě. Pro členy komise si připravili veselý kejklířský happening a vyzvali je, ať co nejdříve uzavřou i všechny ostatní uhelné elektrárny. Každý rok, během něhož odkládáme konec doby uhelné, představuje hlubší říznutí do větve, na níž všichni sedíme. Přechod na bezemisní zdroje energie je zcela nezbytný, musí ale proběhnout spravedlivým způsobem a s ohledem na dotčené regiony i zaměstnance. Doufejme, že se uhelné komisi výlet do uzavírané elektrárny zalíbil a brzy budou následovat další, ať už vybrané pomocí našeho kola štěstí, nebo na základě jiné úvahy.

Fotografie z akce: Extinction Rebellion, Limity jsme my
Video: Limity jsme my
Média: Českénoviny.cz, Česká televize

Času je málo a bez vás to nezvládneme.
Potřebujeme vaši podporu.

Svět se mění, ale my stále s odvahou i soucitem bojujeme za pravdivé informování veřejnosti a rozhodné jednání v zájmu klimatu i veškerého života na naší planetě.

Potřebujeme vaši pomoc. Nemůžete se zapojit do akcí? Podpořit nás můžete také finančně. I 300 Kč měsíčně nás posune blíž k našemu společnému cíli.

Darujte →

Děkujeme.