Extinction Rebellion Česká republika

Aktualizovaný obsah této stránky naleznete na https://www.extinctionrebellion.cz/aktuality/2020/07/26/posledni-kapka-akce-za-zdravou-krajinu/
Nejnovější Shromáždění občanů Stav klimatické nouze Věda Klimatická krize Newsletter Rozhovory Nenásilné akce Lidé z rebelie

Poslední kapka: akce za zdravou krajinu

Společná demonstrace dvaceti sedmi organizací, včetně Extinction Rebellion, dnes odpoledne prošla Prahou, aby upozornila na nedostatečnou aktivitu státu ve věci sucha. Sucho je důsledkem oteplování (i když je srážek zhruba stejně, za vyšší teploty se odpaří více vody) v kombinaci s nevhodnou péčí o krajinu, jejíž aktuální retenční kapacita dosahuje jen zlomku skutečného potenciálu. Projektováním přehrad se situace nijak nevyřeší a jen ztratíme drahocenný čas. Vláda musí reformovat způsob hospodaření na polích, v lesích i ve městech a učinit z rychlého dosažení klimatické neutrality národní prioritu.

26. července 2020 Nenásilné akce

Demonstrace začala na Malostranském náměstí, následoval pochod přes Prahu k budově Ministerstva zemědělství. S proslovy vystoupili zástupci zemědělců i aktivních občanů dotčených stavbou přehradních nádrží nebo těžbou nerostných surovin. Hnutí Extinction Rebellion přispělo happeningem protestujících vodníků pod Karlovým mostem a představilo také pět velkoformátových ručně vyšívaných praporců nastiňujících možné způsoby, jak změnit náš vztah k přírodnímu světu. Praporce si můžete prohlédnout na obrázku níže, přečtěte si také vysvětlující leták.

Média: Idnes, Blesk, Deník Referendum
Fotogalerie: XR Praha, Zewlakk
Tisková zpráva Greenpeace

Času je málo a bez vás to nezvládneme.
Potřebujeme vaši podporu.

Svět se mění, ale my stále s odvahou i soucitem bojujeme za pravdivé informování veřejnosti a rozhodné jednání v zájmu klimatu i veškerého života na naší planetě.

Potřebujeme vaši pomoc. Nemůžete se zapojit do akcí? Podpořit nás můžete také finančně. I 300 Kč měsíčně nás posune blíž k našemu společnému cíli.

Darujte →

Děkujeme.