Extinction Rebellion Česká republika

Aktualizovaný obsah této stránky naleznete na https://www.extinctionrebellion.cz/aktuality/2021/12/15/rebel-talk-with-rupert-read/
Nejnovější Shromáždění občanů Stav klimatické nouze Věda Klimatická krize Newsletter Rozhovory Nenásilné akce Lidé z rebelie

Rebel Talk with Rupert Read

Jedenáctý z našich moderovaných přednáškorozhovorů a první v angličtině měl podtitul Klimatický aktivismus po COP26. Jeho hostem byl bývalý stratég a mluvčí XR UK Rupert Read, jinak též vysokoškolský pedagog, filosof a aktivista.

15. prosince 2021 Věda

Další summit poslední záchrany je za námi a jede se dál. Kudy se teď máme vydat, ať už klimahnutí jako celek, nebo XR jako jeho enfant terrible, kterému poslední dobou trochu dochází dech? Zachrání nás blaničtí rytíři, nebo bájných 3,5 procenta? Máme plánovat víc radikálních akcí, zatýkání a publicity, nebo už to nikoho nezajímá a jen si zbytečně znepřátelujeme veřejnost? Je účinnější narušovat život obyčejných lidí, nebo mířit na instituce propojené s fosilním byznysem? Když chceme, aby se říkala pravda, je to opravdu příliš apokalyptické?

Rupert Read je známý svým pronikavým myšlením a otevřeností, s níž se na různých platformách vyjadřuje k aktuální klimatické situaci. Poslech talku vám určitě přinese řadu inspirujících podnětů! Záznam si můžete pustit zde.

Pokud vás jeho myšlenky zaujaly, můžete sledovat jeho sociální sítě či přečíst si některou z jeho publikací, například This Civilisation is Finished, Parents for a Future nebo Deep Adaptation (sborník připravený ve spolupráci s Jemem Bendellem).

Času je málo a bez vás to nezvládneme.
Potřebujeme vaši podporu.

Svět se mění, ale my stále s odvahou i soucitem bojujeme za pravdivé informování veřejnosti a rozhodné jednání v zájmu klimatu i veškerého života na naší planetě.

Potřebujeme vaši pomoc. Nemůžete se zapojit do akcí? Podpořit nás můžete také finančně. I 300 Kč měsíčně nás posune blíž k našemu společnému cíli.

Darujte →

Děkujeme.